Lönkan Fida


Fida-Lönkka-7

Fida avasi tänään uuden second hand myymälän Lönnrotinkadulle Helsinkiin (Lönkka 4). Liike sijaitsee korttelin päässä Stockmannilta, aivan Ruttopuiston kulmalla, joten se on erinomaisella paikalla poiketa työpäivän jälkeen käymään ja tekemään löytöjä. Olen jo pitkään toivonut aivan Helsingin ytimeen hieman suurempaa ja prestiisimpää käytetyn vaatteen ja tavaran liikettä, jossa muoti trendit otetaan huomioon ja valikoiman laatuun ja vaihtuvuuteen on kiinnitetty huomiota. Henkkamaukkatrikoot ja muut elastaanilumput loistaisivat poissaolollaan, mutta laadukkaita vintage talvitakkeja ja mekkoja olisi esillä useita rekillisiä, kaikissa sateenkaaren väreissä.  Kirppariveteraanina tiedän etteivät vintage helmet löydy sekunnissa vaan niitä pitää etsiä joskus pidempään. Tämä taas vaatii useita pikakäyntejä lempparikauppoihin katsomaan onko tullut uutta. Yleensä teen täsmäiskuni Hakaniemen Fidaan, sillä siellä valikoima on värikästä ja erikoista. Lönkan myymälässä on erityisesti naisten vaatteita sekä trendikästä kamaa että vaatteita klassisempaan rouvasmakuun. Omassa pukeutumisessani yhdistelen usein näitä molempia. Valikoimaan kuuluu myös huonekaluja, asusteita, pari rekillistä miesten vaatteita, astioita ja kodin tekstiilejä. Avajaisviikon nukkejen stailaus ja ikkunat ovat käsialaani, mutta voipi olla että minut bongaa sieltä muutaman viikon päästä tiskin takaakin! Tammikuun kunniaksi nukkejen stailauksen teemana oli “Aspen after ski”. 🙂

Kuvat oli vähän ankeita… Syytän älypuhelintani, vaikka vika on todennäköisesti sen käyttäjässä. Liike on oikeasti paljon nätimpi ja mielenkiintoisempi kuin miltä se näyttää alla.

(Tämä postaus ei ollut maksettu mainos. Haluan vaan supportata hyvää asiaa ja ekologisempaa tapaa kuluttaa muotia.)

Fida-Lönkka-1

Fida-Lönkka-2

Fida-Lönkka-5

Fida-Lönkka-6
Fida-Lönkka-8

Fida-Lönkka-9

Fida-Lönkka-10

Fida-Lönkka-11

Fida-Lönkka-12

Fida-Lönkka-14 Fida-Lönkka-15

Fida-Lönkka-16

5 comments

  1. Sirja Nerdrum

    Hienoa Outi ja kiitos osoitteesta,kuten myös Stellan ohjelman vinkistä pukea villaa ylle pakkasella.Ne rätisevät akryylit saisi kyllä kadota kauppojen ja kirppareiden tangoilta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s