Kirppismeininkiä


vanhan-kirppis

Kevät tulee (joo joo) kohisten ja pitäis päästä myymään kirpparille romujaan. On kevätsiivouksen aika. En ole käynyt myymässä romujani melkein kahteen vuoteen kirpparilla, koska kirjan tekeminen on vienyt kaikki viikonloput. Ja se näkyy.. Olen tietty roudannut kamaa lahjoituksina esim. Lähetystoreille, mutta olis ihan kiva saada niistä joskus rahaakin. Kaikkein helpointa olisi tietty viedä romunsa jonnekin Kaivarin Kanuunaan tms. itsepalvelukirpparille, mutta kun olen liian laiska laputtamaan kamojani ja puhun mieluummin ostajalle face-to-face. Eli viikonloppukirpparit kiinnostelis.

Ainoo vaan et Valtteri on lopettanut. Mihin nyt jengi menee?? Hietsu ei ole vielä auki ja tällä menolla menee kesäkuulle ennen kun kukaan tarkenee ulkona koko päivää ilman pilkkihaalaria. Vanhan kirppis on taas keskellä stadia, mikä on sinänsä upeeta ja kätevää, mutta se on kovin pieni (vaan 50 pöytää), aika kallis (32 eur) ja paikka on lisäksi maksettava etukäteen. Valtterille saattoi taas pölähtää aamulla ilman latin latia ja maksaa se päivällä. Torivalvojat keräsivät rahat aina iltapäivällä, jolloin kaikilla oli jo hynää. Veikkaan että tämän takia Valtteri oli mm. aina aiiiivan täynnä. Pienuudesta vielä sen verran että hyvän kirpputorin perusolemukseen kuuluu se että siellä on paljon jengiä, 150-200 pöytää. Silloin kattaukseen tulee riittävä otanta perheenäitejä, teinejä, mummoja, hippejä ja hipstereita. Jokaiselle jotakin. Minusta olisi ihanaa jos Vanhalla otettaisiin käyttöön koko alakerta kahvila-alueineen ja jopa yläkerta, niin pöytämäärän saisi nostettua yli sataan ja paikan kiertämisessä menisi enemmän kuin 10 min. Valtterissa oli juuri ihanaa se että eka käveltiin vaan pöydät läpi, sitten käytiin kahvilla ja lopuksi vielä toinen kierros siltä varalta että jotain oli jäänyt bongaamatta. Lokaatiohan Vanhan kirppiksellä on upea. Aivan keskustassa ja vanhassa juhlasalissa on hieno tunnelma. Mutta kirpputorin pitää houkutella ihmiset (asiakkaat) viihtymään mahdollisimman kauan, sillä silloin kauppa käy. Jos näin ei ole niin pöytähinta on aika kohtuuton oletettuun myyntiin nähden. Vai käykö siellä kauppa? Ja ihmisiä?

Mihin muualle sitä voisi mennä myymään? Käykö jäähallissa enää ketään? Mikä meininki?

Vanhan sunnuntaikirpputorien kevätkausi 2013:
Kirpputoreja sunnuntaisin 13.1.-24.3.2013. Ovet auki yleisölle klo 10.00-15.00 (Myyjille klo 9.00). Myyntipaikka 32 €, sis. 2 myyntipöytää, myyntipöydät ovat valmiina myyntipaikalla. Lisätietoa ja myyntipaikkojen varaus täältä.

Vanhan-sunnuntaikirpputorit-syksy2012-645x200

5 comments

 1. nina mouhu

  Moi Outi.
  Vanhan kirppis on siisti mutta niin kuin sanoit pieni ja mielestäni liian pimeä. Sieltä olen tehnyt kyllä mahtavia löytöjä esim mummolaukkuja.
  Tällä hetkellä mielestäni jäähallin kirppis on ykkönen. Se on valoisa ja tänne on tullut kaikki Valtterista.Joutuu jonottamaan että saa pöydän mutta kama liikkuu siellä. Tulin just sieltä ja saldona tänään on ihana Plan B- jakku (käyttämätön!) 4 eurolla, 60-luvun hääpuku 10 eurolla ja 12 virkattua pitsiliinaa 6 eurolla! Ainiin ja ihana Marellan hellemekko tyttärelleni femmalla.
  Nyt on niin hyvä fiilis että voi lähteä hymyssä suin brunssille ystävän kanssa kaupungille. Mahtavaa sunnutaita kaikille!
  Kesällä on Hietsu ykkönen- sitä ei voita mikään =)

 2. Henriikka

  Vanhan kirppis on pieni ja “keltaisella valolla” varustettu. Se vähän hankaloittaa värien ja sävyjen tarkastelua esimerkiksi vaatteiden kanssa. Tila on kuitenkin sinänsä toimiva ja keskeisellä paikalla, ja jos yläkerta ja juuri se mainitsemasi kahvilatilakin saisi käyttöön, niin paikasta voisi tulla bueno. Nyt Vanhalla on aika lailla sellaista laadukasta tavaraa, nekin jotka inhoavat pahoja hajuja ja likaista kirppistunnelmaa uskaltautuvat varmasti Vanhalle. Toisaalta se on hyvä, mutta itse pidin enemmän Valtterin ihmiskirjosta. Tällä hetkellä Vanhan kirppis on sellainen “parempiosaisten ja keskiluokkaisten kirpputori”. Paljon potentiaalia on kuitenkin nähtävissä.

  Jäähalli on varmaankin se, johon suurin osa Valtterin aktiivikävijöistä on siirtynyt. Paikka on siisti ja järjestyksenvalvonnat ja kaikki hoituu, mutta sisältö on toisinaan vähän suppeaa. Pöytiä on tilan kokoon nähden vähän ja henkilökohtainen mielipiteeni on, että jäähallille ei ole löytänyt koko kansan kirjo. Valtterille mennessä pystyi olemaan varma, että jotakin löytyy, kun taas Jäähallilla tulee usein olo, että tässäkö nämä kaikki pöydät nyt sitten olivat. Ehkä juuri myyjien samankaltaisuus keskenään tuo sen tunteen. Jäähalli on “tavallisten vaatteiden kirppis”. Löytöjä toki tekee toisinaan, upeitakin. Uskon paikan kasvuun ja paranemiseen, jos Valtteri ei löydä uusia tiloja.

  Hietsu on varmasti kesällä entistä ehompi, koska moni kirppismyyjä on pompotellut Valtsun ja Hietsun välissä ja nyt toisen poistuttua odottelevat kesää. Sitä odotellessa!

  Mulla taitaa olla sellaista Valtteri-fanin tilitystä ja on vaikea olla vertailematta, koska Valtsussa kaikki toimi. Nämä kolme vaikuttavat nyt kuitenkin sellaisilta, joilla voisi olla potentiaalia tulevaisuudessa. Lisäksi on sitten tulossa kai lisää Adamsin kirpputoreja, joista varmasti löytävät hipsterit ja tyylitaiturit ne ovat kuteensa, mutta Valtterin ränskä-tunnelmaa tuskin nähdän. Adamsin kirppikset olisivat kuitenkin huikea lisä kaikkeen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s