Suomen Blogimedia ja minä


_MG_9068

Seuraava postaus sisältää sisältöyhteistyö- eli asiakkuuskumppanuuslinkkejä ja ne on merkitty *-tähdellä.

Tänään se alkaa, koko kevään varjelemani salaisuus, tittidiii, yhteistyö Suomen Blogimedian kanssa! Jee!! Olen jo pitkään etsinyt rehellistä, laadukasta ja ammattimaista blogiyhteisöä, jonka kanssa aloittaa hommat täyspäiväisenä, työstään ansaitsevana bloggaajana. Kolme vuotta siihen menikin, mutta löytyihän se vihdoin. SBM on viestintätoimisto Babler Oy:n perustama blogiyhteisö, joka kokoaa yhteen eri alojen kirjoittajia. Sen riveistä löytyy pioneeribloggareita niin lapsiperhe-elämän, ruoanlaiton, sisustuksen kuin ekologisen elämäntyylin parista; useimmat kirjoittajat bloggaavat toimittajataustalla eli osaamista löytyy. Mukana on myös blogiskenen tuoreempia nimiä ja tulevaisuuden lupauksia. Kaikki SBM:n blogaajat ovat alansa ammattilaisia. Heitä ei kiinnosta vain shoppailu ja päivän asukokonaisuudet, vaan he ovat tyyppejä, joilla on sanottavaa. Sellaisessa seurassa haluan olla. Lahjomatonta porukkaa siis eli ei syytä paniikkiin. SBM on meille mainosmyyntitaho, joka etsii blogilleni yhteistyöehdotuksia ja bannerimainontaa. Etsin yhteistyötahoja myös itse, niin kuin ennenkin.

Olen tästä kaikesta enemmän kuin innoissani, sillä on meidän jengi on ihan huippua! Ottakaa readereihin, sillä tässä kattauksessa löytyy jokaiselle jotakin. Mukaan kuuluvat lisäkseni seuraavat blogit ja bloggaajat:

Jotain maukasta / Mari Moilanen
Kemikaalicocktail / Noora Shingler
KOTOliving / Anu Harkki
Lähiömutsi / Hanne Valtari
Paikka auringossa / Dorit Salutskij
Mikko Puttonen / Mikko Puttonen
Project Mama / Katja Lahti
Safkaa / Hanna Gullichsen
Salamatkustaja / Satu Rämö
Varpunen / Susanna Vento

Tapasimme toisemme ensimmäistä kertaa yhdessä viime viikolla, kun SBM järjesti meille ihanan ja kuplivan kesäristeilyn XO-jahdilla* Helsingin edustalla. Oli aika filmitähtifiilis seilata 20 metrisellä, mielestäni pienen saaren kokoisella veneellä ja siemailla shampanjaa. Ei meinaan meikäläisen taloudessa ihan jokapäivä sellaista saa kokea. Kävimme päiväristeilyn jälkeen vielä drinkeillä Liberty or Death-baarissa ja illallisella Raflassa. Tilaan Raflassa joka kerta saman annoksen, mutta minkäs teet kun en pääse heidän avocado-wasabi-salaatista yli. Nam. Jotkut meistä jatkoivat myös tanssien DTM:ään. Upea päivä ja startti tälle jengille.

_04A0334

_MG_9062 _04A0378 _04A0657

Blogin sisältö ei ole Suomen Blogimedian kyydissä muuttumassa täällä tai OutsaPop Trashionin puolella mitenkään, paitsi että sivulle voi ajoittain ilmestyä mainosbannereita. Aion olla edelleen yhtä kulutuskriittinen ja ekologinen kirjoituksissani kuin ennenkin ja kaikki mitä olen kirjoittanut viime viikkoina blogimainonnasta, pitää edelleen paikkansa. Tuon aina ilmi (yleensä postauksen alussa), kun on kyse maksetusta sisältöyhteistyöstä. Mielipiteitämme ei kuitenkaan voi ostaa, joten jos kehumme tuotetta, olemme aidosti sitä mieltä. Teemme yhteistyötä vain tahojen kanssa, jotka hyväksyvät tämän. Piilomainonta on SBM:n puolesta ehdottomasti kiellettyä, mutta en tekisi sitä muutenkaan. SBM tulee maksamaan minulle bannereista ja sisältöyhteistöistä palkkaa, mutta niin sen mielestäni pitääkin olla, kun kyseessä on ammattini.  Kirjoitan edelleen kaikki postaukseni itse ja päätän, mitä sisältöyhteistöitä teen ja mistä kieltäydyn.

Blogini on kaivannut jo pitkään pientä piristysruisketta ja näkisin että se on tässä. Uudet yhteistyöt mahdollistavat minulle mm. sellaisten postausten ja projektien tekemisen, jotka eivät omakustanteisesti ole mahdollisia (esim. tarvikkeitten osalta). Myös tulevat palkat saavat aikaan sen että voin keskittyä tekemään enemmän omia tutorialeja yms. kun ei tarvitse juosta palkkatöissä muualla. Vai mitä mieltä olette? 🙂


_04A0343 _04A0393 _04A0701 _04A0526 _04A0450 _04A0514 _MG_9095 _MG_9017-2 _MG_9110 _MG_9131 _MG_9193 _MG_9228 _MG_9241 _MG_9251 DSC_0298 IMG_3934 IMG_3940

Kuvat: Dorit Salutskij ja Mikko Puttonen.

*) Yritys on Suomen Blogimedian sisältöyhteistyökumppani, eli olen saanut tuotteen/palvelun ilmaiseksi. Tämä postaus on tehty yhteistyössä XO Yachtin kanssa.

7 comments

  1. IMAGE

    Aivan mahti homma, että oma mesta löytyi! Mä en usko, ja itse joka portaalista/yhteisöstä jonkun tuntevana, että sinun tekstisi muuttuisivat yhteisön takia mihinkään. 🙂 Toi on tosi helpottava asia, kun voi keskittyä vain siihen duuniinsa, eli bloggailuun.
    Onnea isosti. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s