Kierrätysyksikkö


OutiLesPyy Andra granit 2

SPONSOROITU POSTAUS, toteutettu yhteistyössä Granitin ja Suomen Blogimedian kanssa.

Naamallani oli maailman levein hymy kun Noora soitti minulle että tekisimme yhteistyötä Granitin kanssa. Olen käynyt heidän Bulevardin liikkeessään monta kertaa ihastelemassa skandinaavista yksinkertaista sisustustyyliä. On sementtiruukkuja ja koreja, industrial-henkisiä valaisimia, vesiputkesta tehtyjä vaaterekkejä ja liitutaulumaalia. Heidän säilytyslaatikostonsa on myös erittäin käytännöllinen. Kannellisia kaikenkokoisia läpinäkyviä laatikoita, joihin saa pakattua kaiken talvivaatteista käsityötarvikkeisiin. Oma craft-armadani on ollut jo vuosikaudet laatikoituna noin, sillä muuten olisin jo aikoja sitten seonnut siinä mitä tarvikkeita minulla on ja mitä ei. Granitin väripaletti juuri sitä mitä pitääkin eli musta-valkoinen-harmaa-sinkki-kupari skandisisustajan perusfemcolor. Toimii sekä valkoisessa minimalistisessa ympäristössä että runsaan kirjailijamaisessa sekamelskassa (niin kuin esim. minun kotonani). Parasta firmassa on se että he toimivat tuotteittensa valmistuksessa vastuullisesti ja suurin osa tuotannosta on Ruotsissa. Jättekiva.

Olen nyt viime kuukausina yrittänyt saada jotain tolkkua vuokra-asuntoni ilmeeseen ja Granit ratkaisi minulta monta pientä sisustusongelmaa. Tai noh ainakin yhden. Ongelmallani on nimittäin pitkät korvat. Uusi kämppikseni Andra-pupunen on omistajansa tyyliin varsinainen roskisdyykkari. Keittiön lattialla olleet rumat jäteastiat (pahvilaatikoita ja muovipusseja) pengottiin moneen kertaan läpi päivässä. Toisin kuin minä, hän haki sieltä herkkuja. Yllätin sen yksi päivä mm. nuoleskelemasta juustokakun jämiä energiajaepussissa olleesta kakkupohjasta. Juustokakku ei kuulu kanien ruokavalioon, joten minun oli pakko keksiä jotain tai saisin siivota leviteltyjä roskiksia joka päivä. Löysin Granitista roskiksia, jotka osoittautuivat täydellisiksi. Nyt kodin kierrätysyksikköni on mustien kansien alla, pikkupupuilta suojassa. Se myös näyttää nyt kauniimmalta kun kaikki säiliöt ovat samaa tyyliä. Otin energiajakeelle isoimman pöntön, koska sitä tulee eniten. Kartonki, sekajäte ja paperi saa olla pienemmissä. Pidin myös siitä että roskiksissa on sisällä irroitettava sanko, jolla voin kantaa roskat ulos. Näin säästyn monen pussin käytöltä.

Vitamiinit dymotettu.

Vitamiinit dymotettu.

Menee varmaankin hetki ennen kun saan kaikki hankkimani kamat paikalleen. Nooran kanssa meillä näytti olevan sama tärkeysjärjestys purussa. Ekana tuli Dymo. Nyt on roskikset merkitty ja vitamiinit vaihdettu apteekkipakkauksista nätteihin kirppispurkkeihin. Dymottaminen on hauskempaa kuin kuplamuovin poksauttelu. Palaan muihin hankintoihini myöhemmin tällä viikolla. Tulossa mm. simppeli tuunausprojekti. Granit on tämän viikon torstaina avaamassa uutta myymälää Helsinkiin Forumin 3. kerrokseen.  Avajaisten kunniaksi he tarjoavat kaikille lukijoilleni alekoodin, jonka saatte seuraavassa postauksessani.

Pitkäkorvainen roskisdyykkari.

Pitkäkorvainen roskisdyykkari.

3 comments

  1. Pingback: Flemarin tunnelmallisin : Kemikaalicocktail
  2. vitamiininillittäjäanonyymi

    Tiedän että on ihan hiton ärsyttävää kun kommentteihin joku tulee pätemään jotain täysin postauksen kannalta epäolennaista asiaa mutta sitä minä vaan että siihen on syynsä miksi vitamiinit myydään joko läpinäkymättömässä muovipurkissa tai värillsiessä lasipurkissa ja miksi vitamiinipitoisuuksia tutkivissa laboratorioissa on keltaoranssi valaistus. Näiden perusteella luulisin että ne ei kestä valoa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s